Her finder du en alfabetisk oversigt med praktisk information for Udskoling på afdeling Søndersø.
Hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere oplysninger, er du velkommen til at kontakte os:
Kontor afdeling Søndersø:
Skolesekretær Judy Nørgaard
tlf. 6482 8400
Mail: jn@nordfynskommune.dk
Viceskoleleder Dorte V. Christensen:
Tlf: 2046 0799
Mail: dc@nordfynskommune.dk
Adfærd
Vores mål er at skabe en hverdag, hvor vi passer på hinanden, vores bygninger og inventar.
Tillid og respekt er nøglekompetencer for os. Vi ønsker et miljø, hvor alle trives, og derfor taler og behandler vi hinanden med ordentlighed. Læs mere om skolens værdier.
Vi forsøger at være en sund skole og derfor er følgende ikke tilladt at indtage på skolen eller i skoletiden: energidrikke, tobak og snus. Tobaks- og snusfri skoletid omfatter alle former for tobak, herunder snus med og uden tobak, tyggetobak, skrå, puff-bars og e-cigaretter mv.
Afleveringer
I løbet af skoleåret forventes der opgaver, der skal afleveres og vurderes af læreren.
Blokdage
Der er i udskolingen et stort fokus på faglighed samt fordybelse i fagene, og vi har nu stor erfaring med blokdag hver fredag. En blokdag er kendetegnet ved ét fag en hel dag og derfor større mulighed for praksisfaglighed, fordybelse og ud-af-huset.
Bus
Der er flere gratis lokale busruter, der kører direkte til skolen. Det er gratis for børn under 16 år at køre med lokalruter i Nordfyns kommune. Ønsker man at bruge andre busruter end lokalruter kan buskort bestilles gennem skolen. Klik her for yderligere info.
Forældremøder
Der er forældremøde i august eller først i september. Mødet vil dels handle om kommende skoleår og dels problematikker, der relaterer sig til årgangen.
Fravær og sygemelding
Det forventes at eleverne møder til tiden. Hvis man kommer for sent, er det vigtig som elev, at man følger lærernes anvisninger for dette. Kommer man for sent meldes dette som ulovligt fravær. Ved fravær, som sygdom, skal dette meldes i Aula MU Elev-fravær.Tandlæge- og lægebesøg bør så vidt muligt placeres uden for skoletiden. Ved bekymrende fravær kan der indkaldes til samtale med lærere og evt. ledelsen.
Frikvarterer
Man holder frikvarter ude de første 10 min af 10-frikvarteret. Det er sundt med frisk luft til hjernen og kroppen.
Der er mulighed for at benytte kunsten i frikvarterne, samt fælleslokalerne indenfor. Man kan spille bordtennis og hygge sig. Der er en aftale om, at man mødes i blokken på tværs af klasserne og ikke færdes i andres klasselokaler i frikvarterne. Mad spises i eget klasselokale eller udenfor. Man må ikke forlade skolens område i frikvarterne.
Høretelefoner
Der er en forventning om, at man har høretelefoner til brug i undervisningen. Disse skal medbringes hjemmefra.
Kommunikation
Der kommunikeres primært via Aula, men vi ringer også sammen, når det giver mening.
Lejrskole
Der er lejrskole på 8.årgang, som er en del af undervisningen. Der er en egenbetaling til kosten. Læs mere om hyttetur, lejrskole og skolerejser under Principper.
Mobiltelefon
Hver morgen afleveres mobiltelefonen i en kasse, og udleveres i middagspausen og igen ved dagens slutning, eller efter aftale med personalet.
Omlagte dage
Vi har forskellige dage eller uger, hvor skemaet brydes op, og der arbejdes på tværs af årgange eller hele afdelingen. Vi afholder f.eks. projektopgaven, Edisonuge og flere omlagte dage med f.eks. SKILLS, Trim eller julefrokost. Vi har også Superdage, der er dage med et trivselsaspekt.
Ordblindhed
Vi har et stort fokus på den ordblindvenlige skole og har ansat en ordblinde og læsevejleder, der er meget tæt på dette arbejde omkring elever med særlige behov og screening af ordblindhed.
PC
Vi arbejder med pc-etikette. Pc´en er et arbejdsredskab og kan lånes med hjem efter aftale med ens lærer, når der er lektier. PC- en sættes i pc-skabet til opladning efter brug – det er både når man går til pause, eller hjem. PC-en tages ikke frem i klasselokalet førend læreren beder om dette. Man må gerne medbringe egen PC, men kun med anvendelse i timerne.
Penalhus
Det er fortsat vigtigt, at eleverne medbringer et funktionsdygtigt penalhus indeholdende blyant, viskelæder og kuglepen.
Praktik
Hvordan finder man ud af, hvad man skal efter folkeskolen? Det er en svær proces, og vi forsøger på forskellig vis at hjælpe med dette.
Der organiseres ved fælles hjælp forældrepraktik på 7.årgang. Denne praktik har til formål at give eleven et udsyn i forhold til, hvad der sker ude i samfundet, i forskellige virksomheder? Hvilke jobs findes? Hvilken vej har forskellige voksne valgt at gå – dels via uddannelse og dels via job?
Det handler om en enkelt til to dage i praktik – foruden forberedelse og evaluering på skolen.
8.årgang har 1 uges obligatorisk praktik
9.årgang kan have brug for ekstra praktik – dette er en mulighed.
Prøver
Der afholdes de obligatoriske prøver og test, og 8.årgang har mundtlige årsprøver i dansk og engelsk.
Desuden er der terminsprøver 1-2 gange om året i 8. – 9.kl. og der udleveres karakterblade to gange om året.
Til de obligatoriske prøver kan elev, forældre og lærere overveje mulighed for dispensationer, der godkendes af skolens leder.
Skema
Der er ét skoleskema for et helt skoleår.
• 1.-2. lektion kl. 08.00-09.45
• 3.- 4. lektion kl. 10.15-11.45
• 5.- 6. lektion kl. 12.30-14.00
• 7. lektion kl. 14.15-15.00
Skole-hjemsamtaler
Der afholdes en skole-hjemsamtale pr. elev med udgangspunkt i meddelelsesbogen. Der tages afsæt i data, der fortæller om trivsel og faglighed. Placeringen af klassens skole-hjemsamtaler informeres på forældremødet. Der kan afholdes andre samtaler med elev, forældre og personale, hvor dette giver mening.
Skolepatrulje
Vi har elever fra 6. og 7.årgang, der påtager sig hvervet at være skolepatrulje for dels afd. Nordmark og afd. Søndersø.
Som tak for deres arbejde inviteres de på tur til Tivoli.
UUO
Vi har et tæt samarbejde med UUO omkring vejledning til ungdomsuddannelserne og tilmelding til ungdomsuddannelserne.